عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت

عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت

آنچه در این مقاله می‌خوانید

عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت | راه اندازی یک کسب و کار هزینه های خاص خود را دارد، اما اگر شما قصد دارید یک وبسایت را به عنوان وسیله فروش یا ارائه خدمات خود کنید یا اگر یک طراح سایت هستید که میخواهید عوامل موثر در قیمت طراحی سایت را بدانید این مقاله برای شما مفید است.

قیمت طراحی وبسایت آنچنان توسط نهاد خاصی تعیین نشده و بیشتر توسط بازار تعیین میشود. خود طراحان وبسایت هم گاهی در قیمت گذاری دچار چالش میشوند. اگر قیمت بالایی نسبت به انتظار کارفرما تعیین کنند ممکن است این موقعیت شغلی را از دست بدهند و اگر قیمت پایینی ارائه دهند با توجه به زمان و منابع مورد نیاز برای طراحی وبسایت، قیمت به زحمت آن نمی­ارزد.

اما یکسری عوامل و ملاک های ثابتی وجود دارد که تاثیر بسزایی در قیمت طراحی سایت دارند که تیتر وار به صورت زیر است:

عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت

  • کدنویسی یا وردپرس
  • پیچیدگی سایت
  • پشتیبانی تیم سازنده وبسایت
  • نوع وبسایت
  • سطح شخصی سازی وبسایت
  • بهینه سازی برای موتور های جست­ و جو
  • تهیه هاست و دامنه
  • طراحی بهینه
  • تجربه و مهارت
  • افزونه ها
  • زمان طراحی و تحویل وبسایت
  • محتوا و دیگر هزینه ها

عوامل بالا را به صورت کامل توضیح میدهیم، با ما همراه باشید.

کدنویسی یا وردپرس:

اولین عامل تعیین کننده این است که شما میخواهید وبسایت خود را از صفر با کدنویسی بسازید یا از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنید.

کدنویسی سایت نسبت به وردپرس زمان بیشتری را طلب میکند در نتیجه هزینه آن نیز بالاتر است. البته این مورد بستگی به پیچیدگی سایت شما نیز دارد که جلوتر شرح میدهیم.

پیچیدگی سایت:

مهمترین عامل در تعیین قیمت طراحی سایت را پیچیدگی سایت دارد. هر چه پیچیدگی سایت بیشتر میشود طبعا هزینه ساخت آن نیز بالاتر میرود.

پیچیدگی سایت را تعداد صفحات سایت یا وجود امکانات خاص تعیین میکند. برای مثال شما یه سایت رزرو هتل میخواهید که به طریق خاصی هتل و اتاق ها را به مشتریان خود نشان داده و قابلیت رزرو اتاق را داشته باشد. یا یک فروشگاه فروش تخته دارید که نیاز است با فرمولی خاص محصولات خود را قیمت گذاری کنید. امکانات خاص باعث بالا رفتن قیمت طراحی وبسایت میشود.

پشتیبانی تیم سازنده وبسایت:

تیم های طراحی وبسایتی که پشتیبانی سریعتر و دقیقتری دارند میتوانند قیمت بالا تری ارائه کنند. شما بعد از طراحی وبسایتتان احتمالا برای مدیریت وبسایت خود به مشکلاتی بر بخورید، پس نیاز به کمک یا پشتیبانی دارید. بعضی از طراحان حدود ۳۰ روز پشتیبانی رایگان به شما ارائه میدهند و بعد از آن برای پشتیبانی نیاز به پرداخت هزینه دارید.

نوع وبسایت:

بعضی از وبسایت ها در طراحی و شخصی سازی زمان بر تر هستند برای همین قیمت طراحی بالاتری دارند. برای مثال طراحی وبسایت فروشگاهی به طور میانگین بسیار قیمت بالاتری دارد تا وبسایت شرکتی یا مجله­ای.

برای یک وبسایت فروشگاهی شما نیاز به یک سبد خرید و صفحه پرداخت دارید که نیاز است به درگاه پرداخت نیز وصل شود و تمام موارد باید با هم هماهنگ باشند.

سطح شخصی سازی وبسایت:

احتمالا سایت هایی را دیده­اید که ساختار یکسانی دارند و فقط در محتوا تفاوت دارند. اگر شما قصد داشته باشید سایتی را داشته باشید که متمایز از دیگر سایت ها باشد پس باید آن را مطابق سلیقه خود یا بهتر است مطابق نظر یک طراح گرافیک شخصی سازی کنید. سایتی با انیمیشن های جذاب، آیکون های زیبا و مطابق موضوع سایت و هارمونی رنگ مناسب میتواند هر سایتی را برای کاربر جذاب کند و البته قیمت طراحی را نیز بالاتر میبرد.

برای اطلاعات بیشتر درباره وبسایت اختصاصی میتوانید مقاله مقایسه قالب آماده و اختصاصی وردپرسی را مطالعه کنید.

بهینه سازی برای موتور های جست­ و جو:

میتوان گفت که طراح وبسایت وظیفه دارد سایتی بهینه را برای سئو شما طراحی کند تا گوگل سایت شما را ارزشمند بداند و به بقیه پیشنهاد دهد. بخشی از سئو به عهده طراح وبسایت است. استفاده از تگ های مناسب، بهینه بودن عکس ها و متن جایگزین برای عکس ها و… طراح وبسایتی که این جوانب را در نظر بگیرد هزینه بیشتری دریافت میکند.

تهیه هاست و دامنه:

دامنه نام سایت شما، مانند google در www.google.com است و هاست، فضایی است که منابعی در اختیار شما قرار میدهد تا سایت شما بر آن بنا شود، مانند ذخیره تمام اطلاعات و محتوای سایت شما. معمولا طراحان وبسایتی که خود این دو را برای شما تهیه میکنند هزینه بیشتری دریافت میکنند.

برای دریافت پسوند ir نیاز است با سامانه ایرنیک هماهنگی هایی به عمل آورد که گاها ممکن است زمانبر باشد، پس طراحان هزینه­ای بابت آن دریافت میکنند.

قیمت پسوند های دیگر مانند com بالاتر است.

طراحی بهینه:

طراحی بهینه یک وبسایت خود شامل چندین بخش است که به اختصار توضیح داده خواهد شد.

  • طراحی با متد های روز: ابزار های طراحی وبسایت هر روزه آپدیت میشوند و مشکلات قبلی را برطرف میکنند. پس مهم است که طراح وبسایت با متد های طراحی روز، افزونه هایی که سازگاری بیشتری با درخواست های کارفرما دارند آشنا باشند و از آنها استفاده کنند تا از مشکلاتی که ممکن است در آینده رخ دهد پرهیز کنند. همچنین اگر کارفرما در آینده نیاز به تغییر وبسایت خود داشت، به راحتی امکان پذیر باشد.
  • سرعت سایت: دیگر مزیت طراحی با متد های روز کاهش حجم سورس کد سایت میباشد که باعث افزایش سرعت سایت و در نتیجه بالا رفتن رتبه سئو میشود. همچنین طراحان سایت بایستی از آیکون ها و عکس های فشرده شده که حجم بهینه داشته باشند استفاده کنند تا سرعت سایت پایین نیاید. در همین راستا میتوان از افزونه هایی برای بالا بردن سرعت سایت استفاده کرد.
  • امنیت سایت: بهتر است سری به مقاله چگونه از امنیت سایتتان مطمئن شوید، بزنید. در آن مقاله تهدید های متداول و راه حل آن ها را به صورت بسیط شرح دادیم.
  • رسپانسیو بودن سایت: شما که نمیخواهید کاربرانی که با موبایل وارد سایت شما شوند را از دست بدهید. یک سایت بدون واکنشگرایی ارزشی ندارد. واکنشگرایی یا رسپانسیو بودن یک سایت به این معنی است که سایت برای سایز های کوچک تر صفحه نمایش مانند موبایل، از ظاهری مناسب برخوردار باشد و کاربر به راحتی بتواند به محتوای مدنظرش دسترسی داشته باشد.

رعایت موارد بالا هم برای تمام سایت ها لازم است و هم قیمت طراحی را بالاتر میبرد.

تجربه و مهارت:

بعضی از طراحان به واسطه سال ها طراحی سایت به مهارت خیره کننده­ای در طراحی سایت رسیده­اند. همچنین اعتبار زیادی برای خود در این حوزه کسب کرده­اند به طوریکه شما میتوانید با خیال راحت کار خود را آنها بسپارید و هرچقدر هم کار پیچیده باشد از عهده آن برمی­آیند. چنین به واسطه اعتبار خود، با قیمت بیشتری نسبت به سایرین دست به طراحی وبسایت میزنند.

افزونه ها:

افزونه ها قابلیت هایی مختص به خود را به وبسایت وردپرسی شما اضافه میکنند و به صورت رایگان و غیر رایگان وجود دارند. تقریبا برای هر نیازی افزونه­ای موجود است. ساختن صفحه، لیست تماس، انواع فرم ها، قابلیت رزور و … بسته به نیازتان باید کم و بیش افزونه تهیه کرد که این قیمت طراحی وبسایت را متغیر میسازد.

زمان طراحی و تحویل وبسایت:

اگر شما نیاز فوری به وبسایت داشته باشید، تیم طراح باید کار شما را اولویت قرار دهد و افراد بیشتر همزمان بر روی آن کار کنند. همین اولویت دهی به وبسایت شما باعث بالاتر رفتن قیمت طراحی آن میشود.

محتوا و دیگر هزینه ها:

تا اینجا هزینه ها و قیمت ها را برای ساخت قالب وبسایت بررسی کردیم.بعد از ساخت وبسایت شما نیاز دارید کاربران را به سایت خود جذب کرده و خدمات خود را بفروشید.این مورد دیگر بر عهده طراح سایت نیست اما کارفرما به آن نیاز دارد. بعضی از تیم های طراحی وبسایت کارشناسانی برای این حوزه نیز در تیم خود دارند که میتوانید این بخش را نیز به عهده آنها بسپارید. بیشتر فعالیت های زیر را تیم ما انجام میدهد.

  • بنر: هر سایتی مخصوصا فروشگاهی نیاز به بنر دارد. باید ساخت بنر را به یک طراح گرافیک بسپارید.
  • لوگو: اگر میخواهید برندسازی کنید همین الان به فکر طراحی یک لوگو باشید که در آینده آن را با شما بخاطر بیاورند.
  • عکس: هر سایت فروشگاه دارای محصول است و هر محصول نیاز به یک عکس دارد. میتوانید خودتان از آنها عکس بگیرید یا به یک عکاس حرفه­ای بسپارید.
  • تولید محتوا و سئو: گفتیم بخشی از سئو بر دوش طراح وبسایت است اما بخش عمده آن شناسایی الگوریتم گوگل و رفتار مطابق آن. میتوانید یک به اصلاح سئو کار را استخدام کنید و انتظار داشته باشید که به نتایج بالای گوگل دست پیدا کنید. همچنین نیاز است در راستای همین کار مقالاتی در وبسایتتان منتشر کنید تا گوگل شما را فعال، و سایتتان را مفید تشخیص دهد. میتوانید یک نویسنده را استخدام کنید یا اینکه خود مقاله بنواسید.
  • تبلیغات: اگر قصد دارید وبسایت خود را زودتر رشد دهید میتوانید از تبلیغات استفاده کنید که هزینه های آن مشخص است.

حدود قیمت طراحی وبسایت چقدر است؟

فرض کنیم شما میخواهید یک وبسایت فروشگاهی را مالک شوید. یک هاست و دامنه را میتوانید حدود ۱.۳ میلیون تهیه کنید. نیاز هست طی مدت خاصی مانند یکسال هاست خود را تمدید کنید که هزینه زیادی ندارد.

سپس برای طراحی وبسایت، نیاز به قالب و افزونه دارید. اگر طراح بخواهد از قالب پیشفرض استفاده کند نیازی به هزینه ندارد. افزونه­ی صفحه ساز و مدیریت فروشگاه و موارد دیگر جمعا حدود۳ میلیون میشود.

اگر بخواهید چند بنر و عکس هم با سفارش طراح گرافیک تهیه کنید حدود ۴ میلیون هزینه میشود.

طراحی لوگو نیز حدود ۳ میلیون است.

و در نهایت دستمزد طراح سایت و عوامل پشتیبانی میماند.

پس میتوان یک سایت فروشگاهی مناسب را حدود قیمت ۱۵ میلیون تهیه کرد با شرط آنکه امکانات اضافی مدنظر نباشد. و بعد از آن هزینه ها برای بالا بردن رتبه وبسایت نزد گوگل باقی میماند.

همچنین اگر قصد دارید با هزینه کمتر با قالب آماده وبسایت خود را بسازید مقاله معایب و مزایای استفاده از قالب آماده وردپرسی میتواند برای شما مفید باشد.

سخن آخر

در این مقاله درباره هزینه های ریز و درشت توسعه یک وبسایت سخن گفتیم. سوال آخر این است که آیا ارزشش را دارد؟ اگر فرض کنیم که شما پیشفرض های اولیه مانند نیاز بازار را رعایت کردید و میدانید که خدمت یا محصولتان خواهان دارد، پس قطعا ارزشش را دارد. داشتن یک وبسایت یک بار هزینه بر است ولی تا سالها میتواند برای شما فروش داشته باشد، به عنوان مغازه خود در نظرش بگیرید. این موارد مهم ترین عوامل تاثیر در قیمت نهایی طراحی سایت بودند.

شخصا پیشنهاد میکنم بودجه ساخت آن را جور کنید و طوری آن را توسعه دهید که نیاز به تغییرات اساسی در آینده نداشته باشد.

رضا خسرو

سایر مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *